+90 222 220 10 06

DİŞ BEYAZLATMA(BLEACHING)

Dişlerde farklı sebeplerle renk bozulması görülebilir. Bu renk değişimlerinin sebepleri yaşlanmaya bağlı, travmaya bağlı aşınmalar, ilaçlara bağlı renklenmeler, gıdalara bağlı, diş fırçalama alışkanlıklarına bağlı, sigara gibi alışkanlıklara bağlı olabilir. Diş beyazlatma işlemleri ile bunlar giderilebilir. Beyazlatma işleminin yüzde yüz başarılı olmasında renk bozulmasının sebepleri önemli rol oynar.

DİŞ BEYAZLATMA(BLEACHING):

Dış etkenlere yıllar boyu maruz kalmaları nedeni ile dişlerin renklerinde koyulaşmalar meydana gelebilir. Bunun giderilmesi için evde ya da diş hekimi muayenehanesinde uygulanacak işlemler ile dişlerin renklerinde tatmin edici bir beyazlatma elde edilebilmektedir.
Dişlerin üzerinde biriken gıda artıkları, çay, kahve, sigara kullanımı ve yanlış fırçalama alışkanlıklarından kaynaklanan lekeler muayenehanede yapılacak diş taşı ve plak temizliğiyle yok edilir.
Bu işlemler sonrası dişler, diş beyazlatma işlemine hazır hale gelmiştir.

Beyazlatma işlemi 2 yolla uygulanır:
Ev tipi beyazlatma: Diş hekiminin yönlendirmesi ile evde uygulanacak bir yöntemdir. Hastaya ağzından alınan ölçü ile kişiye özel bir beyazlatma plağı hazırlanır.
Bu plak içerisine beyazlatma ilacı konulur ve hasta tarafından uygulanır.
Uygulama hastanın yaşı, renklenmenin derecesi, istenilen renk tonu gibi faktörlere bağlı olarak hekim tarafından önerilen süre boyunca devam eder. Tedavi süresince gelişebilecek sıcak,soğuk hassasiyetleri dişlere yapılacak flor uygulamalarıyla azaltılabilir ya da kaldırılabilir.
Ofis tipi beyazlatma: Beyazlatmanın hızlı olması istenildiğinde ya da ağızda aparey-plak kullanamayacak hastalarda diş hekimi tarafından muayenehanede uygulanan beyazlatma işlemidir.
Diş etleri koruyucu maddelerle izole edilip dişler üzerine beyazlatıcı ilaçlar uygulanır ve ilaç etkinliğini arttırmak amaçlı ışık kaynağı kullanılır. Seans ortalama 1 saat kadar sürer.
Hastanın gereksinimine göre tekrarlayan seanslar sonrası istenen beyazlık sağlandığında işleme son verilir. Diş minelerine zarar vermez. Dişlerinde aşınma ya da çatlaklar olan bireylerde hassasiyetler görülebilir. Flor uygulamaları bu şikayetleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Her iki uygulama da diş hekimi kontrolünde olmalı ve hekimin talimatlarına harfiyen uyulmalıdır.
Dişlerde bulunan çürükler, çatlaklar, kırık bölgeler, kullanılan beyazlatma jelinin bu bölgeler vasıtasıyla hassasiyet oluşturmasına neden olabilir.
Bu tür diş problemleri mutlaka beyazlatma işlemi öncesinde ortadan kaldırılmalıdır.
Beyazlatma işlemi sırasında çay, kahve, sigara gibi renklendirici maddelerden uzak durulmalı, düzenli fırçalama ve bakım işlemleri itinalı bir şekilde uygulanmalıdır.